Clasat pe locul 5 la Olimpiada din 1964, de la Tokyo, ex-atacantul echipei Steaua minimalizează performanţele obţinute de „Rege” cu echipa naţională (locul 5 la Mondiale). Sursa: EVZ
Au participat la construirea unui trecut glorios, pe care mulţi dintre noi n-am apucat să-l savurăm, fie pentru că unii eram încă în scutece la vremea respectivă, fie pentru că mass-media nu explodase, iar bucuria acelor spectacole sportive le era rezervată exclusiv spectatorilor. Sunt fostele staruri ale fotbalului românesc din perioada în care apărătorile erau opţionale, iar mingea avea şiret.
SUMARUL ARTICOLULUI Cornel Pavlovici - „Pavca”: „Ce-a câştigat Hagi?”VIAŢA ÎN ITALIAVIAŢA ÎN ITALIA
Rămaşi în uitare, aceşti performeri îşi revendică statutul pierdut de trecerea vremii. Abordările despre fostele glorii se axează, invariabil, pe revolta provocată de ignoranţa cu care îi „tratează” epigonii, adică noi, ceilalţi. Să te plângi că „lumea rea” te omite poate fi un reproş justificat, dar, în mod cert, este cea mai la îndemână urecheală pentru ceilalţi. Aflaţi la o anumită vârstă, cer să fie spri jiniţi (cazul lui Majearu), deşi, de cele mai multe ori, căderea le-a fost provocată de propriile vicii.
EVZ şi-a propus să aducă în actualitate „faptele de arme”, dar şi prezentul unor foşti mari jucători ai României. Unul dintre aceştia, Cornel Pavlovici, a ajuns la vârsta de 67 de ani şi trăieşte dintr-o pensie de 700 de lei, dar şi cu spaima că ar fi putea fi aruncat în stradă de fosta soţie.„Noi n-am jucat pe bani mulţi, dar am jucat şi pentru oameni”, repetă „Pavca” aproape obsesiv.
„Am făcut mai multe decât el!”
Pavlovici are idei tăioase, unele contradictorii, altele revoluţionare. Aprinde scânteia în duelul dintre generaţii, la fel cum a făcut-o şi Cristi Chivu, acum câţiva ani („Ce a făcut generaţia de aur? A stat cu fundul în