Unul dintre cele mai mari mitinguri de după 1990 a avut loc miercuri, 19 mai, în centrul Bucureştiului. Între 20 de mii şi 50 de mii de oameni s-au aflat în Piaţa Victoriei. Mitingul din faţa Guvernului s-a încheiat. O altă premieră este aceea că mai toate sindicatele şi-au dat mâna pentru a protesta împotriva Guvernului. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea se afla în jurul prânzului în mijlocul manifestanţilor.
Unul dintre cele mai mari mitinguri de după 1990 a avut loc miercuri, 19 mai, în centrul Bucureştiului. Între 20 de mii şi 50 de mii de oameni s-au aflat în Piaţa Victoriei. Mitingul din faţa Guvernului s-a încheiat.
O altă premieră este aceea că mai toate sindicatele şi-au dat mâna pentru a protesta împotriva Guvernului. Mitingurile din ultimii ani au fost organizate de una, cel mult două centrale sindicale, iar numărul participanţilor cu greu a depăşit cinci mii.
Bugetarii ies în stradă din cauza planului guvernamental anti-criză. Documentul prevede măsuri de austeritate cu care angajaţii de la stat nu s-au mai întâlnit până acum : reducerea salariilor cu 25% şi a pensiilor cu 15 procente.
Manifestanţii cer Executivului să aplice măsurile diferenţiat, în funcţie de veniturile fiecărei persoane şi să nu le aplice tuturor bugetarilor şi pensionarilor, indiferent de salariu sau de pensie.
Revenind la sindicate, ele au anunţat că vor aduce în faţa Guvernului peste 60 de mii de oameni din toată ţara.
Marile confederaţii sindicale reprezintă acum mai puţin de două milioane de angajaţi, faţă de peste patru milioane înainte de anul 2000.
Sindicatele organizează proteste aproape anual, ameninţând că vor aduce în stradă mii sau zeci de mii de oameni. Realitatea este însă complet diferită : de cele mai multe ori, numărul participanţilor este mult mai mic.
La protest se află 15 mii de oameni promişi de "Cartel Alfa", CN