Primăria spune că ochiul de apă a secat din motive naturale, pierzându-şi sursa de alimentare. Primăria Cluj-Napoca a renovat Parcul Rozelor, iar în data de 1 iunie acesta va fi inaugurat. Lacul care exista, însă, în acest parc, nu mai este de găsit.
Luciul de apă a fost secat. „În locul lacului care exista acolo, acum este o pajişte”, confirmă şi purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu. Numai că edilii nu au cerut şi, în consecinţă, nu au obţinut nicio autorizaţie pentru această secare, de la instituţiile abilitate. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Apelor Someş-Tisa, Luminiţa Sigartău, pentru secarea unui lac ar fi fost nevoie de o autorizaţie sau aviz din partea insituţiei pe care o reprezintă.
De partea cealaltă, reprezentanţii Primăriei spun că, de fapt, natura a fost de vină pentru secarea lui. „Nu aveam nevoie de autorizaţie, pentru că nu noi l-am secat. Lacul a rămas fără alimentare naturală cu apă”, a declarat Oana Buzatu.
Anul trecut, reprezentanţii Primăriei declarau că, de fapt, nu intenţionează secarea definitivă a lacului. Viceprimarul Laszlo Attila spunea în 27 iulie 2009 că molozul depozitat la vremea respectivă în lacul din Parcul Rozelor va fi îndepărtat odată cu finalizarea lucrărilor de amenajare a Canalului Morii.
„Acel lac va trebui repus în funcţiune, odată cu terminarea lucrărilor de reabilitare a Canalului Morii”, a explicat la vremea respectivă viceprimarul.
Uite lacul, nu e lacul
Părerile clujenilor sunt împărţite în ceea ce priveşte disparţia lacului. În timp ce unii deplâng secarea lui, alţii cred că lacul nu avea nicio ultilitate. Andrei, un bărbat care locuieşte în zona Parcului Rozelor, nu se declară deranjat de situaţia actuală. „Aici veneau boschetarii, veneau familii întregi de ţigani care îşi făceau tabără pe malul lacului. Era o mizerie de nedescris”, spune cluj