Merge la olimpiadele de informatică în fircare an, din clasa a IX-a. Atunci a început să ia ore de informatică în particular, din cauza unor „antecedente” din familie. Anul acesta şcolar, s-a calificat în lotul naţional de informatică şi la Olimpiada Central Europeană.
Fratele Lui Cătălin, care este cu cinci ani mai mare decât el, nu se prea descurca la „info”, astfel că atunci când a intrat la liceu, părinţii i-au dat mezinului, preventiv, ore particulare la această materie. Rezultatul a fost că elevului a început să-i placă atât de mult, dar mai ales să se priceapă atât de bine, încât a început să participe la olimpiade, dar mai ales să obţină rezultate.
Chiar de la prima competiţie s-a întors cu menţiune, îşi aduce aminte Cătălin. „Eu nu fug după note. Adică pentru mine e mai important cum ajung la o perfomanţă, decât performanţa în sine”, spune Cătălin despre pasiunea sa.
De atunci, în fiecare an şi măsoară cunoştinţele la olimpiada la informatică. În niciun an nu a venit acasă cu mâna goală. Anul acesta şcolar, s-a calificat în lotul naţional de informatică şi la Olimpiada Central Europeană. Acolo a gâştigat doar experienţă. Însă, în toamnă a fost la Olimpiada Balcanică, unde a luat medalia de bronz. La ultima olimpiadă naţională de informatică a luat locul patru pe ţară şi medalia de aur.
Informatica e ca matematica
Acum face şapte ore de informatică pe săptămână, la şcoală, la care se adaugă pregătirea individuală. „Informatica pe care o faci la şcoală este un fel de matematică, un mod de a gândi algoritmic, nici nu ar trebui să-i zică informatică”, este de părere olimpicul.
„Toate resursele pe care le are calculatorul şi tot ce poate face el trebuie controlate de cineva. Cheia e cum controlezi aceste resurse. Contează să faci un progam bun, care rezolvă treaba în cel mai scurt timp. Cam pe asta se axează olimpi