Tânărul sosit tocmai din Tbilisi, ca să le dea o mână de ajutor voluntarilor de la „Clubul Voltin", consideră că oamenii sunt egali înaintea Lui Dumnezeu şi că românii şi georgienii au multe în comun.
Absolvent al „Sokhumi University" din Tbilisi, capitala Georgiei, Otar Peikrishvili a venit în Brăila în urmă cu nouă luni, ca şi voluntar. De circa două luni predă engleza într-o grădiniţă, însă a participat la nenumărate activităţi iniţiate împreună cu voluntarii de la Clubul „Voltin".
„Îmi place să lucrez cu copiii. Am absolvit «Sokhumi University» din Tbilisi, capitala Georgiei. Sokhumi este de fapt capitala Abhaziei, teritoriu controlat acum de Rusia. Pe vremea războiului ruso-georgian, universitatea s-a mutat în Tbilisi, devenind filială a universităţii din capitală", ne-a spus Otar.
„Creştini, nu musulmani"
Tânărul voluntar are două surori, pe Shorena, de 22 şi pe Nino, de 23 de ani. Prima lucrează la un magazin din Tbilisi. Surorile lui Otar au absolvit câte o facultate. Tatăl tânărului, Avtandil Peikrishvili, are o mică afacere, un magazin deschis în capitală.
Georgianul, ca majoritatea compatrioţilor săi, este un patriot plin de compasiune, sensibil la suferinţele semenilor. A fost marcat de războiul din 2008, care a oripilat o lume întreagă, însă nu le poartă pică ruşilor.
„Există o zonă de conflict, Osetia de sud, o zonă-tampon. Când a izbucnit războiul, mă aflam într-o localitate de lângă Tbilisi. Mulţi georgieni s-au refugiat din calea armatei ruse în capitală, iar preşedintele Mikheil Saakashvili, guvernul, i-a ajutat să-şi construiască locuinţe", povesteşte Otar.
Deşi puţini la număr şi mai slab înzestraţi, soldaţii georgieni au câştigat la început confruntările. Numai că ruşii au trimis avioanele de vânătoare şi bombardament şi atunci raportul de forţe s-a schimbat radical în favoarea lor.
„Nu le purtăm duş