Oana Lianu a interpretat melodii din repertoriul clasic universal şi din repertoriul românesc.
Zilele Muzeului Ţării Crişurilor s-au încheiat cu o seară de gală, organizată la Filarmonica de Stat din Oradea. Prima parte a evenimentului a fost dedicată muzicii clasice.
Artista Oana Lianu, supranumită „prinţesa naiului", a avut onoarea să deschidă seara de gală. Oana s-a ţinut de cuvânt şi le-a oferit spectatorilor un spectacol de excepţie, aşa cum a promis înaintea evenimentului. Orădeanca a cântat pe rând la nai , la fluier, la tilincă, la ocarină, la caval, la drâmbă şi la cimpoi. Programul artistei a început cu piesa „Preludiu", de M.A. Charpentier. Interpreta a cântat apoi piese precum; „Valurile Dunării", de Iosif Ivanovici, „Jalousie", de Jacob Gade, „La Paloma", de Sebastian Yradier, „Espana Cani", de Pascal Marquina, „Dans ungar nr. 5", de Johannes Brahms, după care a ridicat publicul în picioare cu melodii populare româneşti (sârbă oltenească, un cântec din Oaş sau o horă muntenească). Momentul special al recitalului susţinut de Oana Lianu a fost interpretarea piesei „Ciocârlia".
Circ contra indiferenţei
În a doua parte a serii, celebrul clovn Miloud Oukili, din Franţa, a susţinut un spectacol pus sub genericul „Un nas roşu contra indiferenţei". Acesta a primit o diplomă de excelenţă din partea Ministerului Culturii. Orădenii au savurat acrobaţiile şi jongleriile oferite de clovnii Fundaţiei „Parada" din Bucureşti. Parada coordonează activităţi de monitorizare şi evaluare şi dezvoltă programe permanente cum este „Centrul social de zi" destinat copiilor fără adăpost. Scopul organizaţiei este de a sprijini copiii, tinerii şi a familiile fără adăpost. „Spectacolul a fost şi pentru mine o surpriză. Atunci când am gândit programul serii de gală şi al Zilelor Muzeului Ţării Crişurilor m-am lăsat ghidat de sloganul acestui eveniment: „Muzeele, p