România este a 7-a sursă de spam din lume, cu 6 poziţii sub SUA şi tot atâtea mai sus decât China
În 2009, phishing-ul a devenit industrie în România
Unul dintre cele mai recente studii asupra ameninţărilor informatice, ce privesc activitatea spammerilor, indică faptul că România este una dintre cele mai mari surse de spam din lume, ocupând în prezent poziţia a 7-a, într-un clasament întocmit de Kaspersky Lab. Potrivit raportului realizat de compania de securitate informaţională din Rusia, producem aproximativ 4% din numărul total de spamuri generate la nivel global. Ponderea este semnificativă ţinând cont că cea mai mare ameninţare, Statele Unite ale Americii, "produce" 16% din masa acestor atacuri informaţionale, iar a treia ţară din acest clasament, Rusia, creează 6 procente din totalul de spamuri.
"Primele trei surse de spam în lume sunt Statele Unite ale Americii (16%), India (7%) şi Rusia (6%)", se arată în raport.
Conform unui raport referitor la atacurile de phishing publicat luna trecută de Symantec, România ocupa o poziţie destul de avansată în clasamentul ţărilor ca sursă.
Potrivit raportului, România urcase 8 poziţii într-un clasament mondial, de pe 20 până pe locul 12, ca ţară de origine pentru atacurile de phishing. Acelaşi raport mai dezvăluia că ţara noastră se află în top 5 al celor mai dorite "destinaţii" pentru atacurile de phishing, cu o pondere de 4% din totalul de URL-uri găzduite la nivel global, faţă de nivelul din 2008 când ponderea atacurilor de phishing era sub un procent, la începutul acestui an România se afla cu 23 de poziţii mai sus, adică pe poziţia a cincea. Numărul adreselor web de phishing din România a crescut de 18 ori anul trecut, preciza, la mijlocul lunii trecute, Symantec, anticipând continuarea trendului şi în acest an.
Atacurile de phishing au crescut în 2009 cu 2000% @