Filiala arădeană a Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România începe o campanie de informare despre hepatită în mediul rural. Prin acest program se doreşte depistarea posibililor pacienţi precum şi tragerea unui semnal de alarmă asupra gravităţii acestei boli.
Cifr
e îngrijorătoare în ceea ce priveşte numărul cazurilor de hepatită în judeţul Arad: 7% din populaţia judeţului este purtătoare a heptatitei cronice B sau C şi doar în acest an au fost depistate şi stinse la Arad şase focare de hepatita A în mediul rural.
Prefectura Arad, în colaborare cu Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România, filiala Arad, a marcat şi la nivelul judeţului ziua de 19 mai, Ziua Mondială a Hepatitei. Scopul principal al acestei acţiuni este de a trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte incidenţa afecţiunilor hepatice la nivel mondial, şi în mod particular în România.
„Hepatita este una dintre cele mai răspândite boli în întreaga lume, cu o arie largă de transmitere. De aceea, o importanţă mult mai mare o are munca de prevenţie, pentru a nu se ajunge la tratarea efectivă a bolii. Rolul nostru, al tuturor, este de a conştientiza de pericolul apariţiei şi transmiterii acestei bolii, iar noi dorim să fim parteneri, chiar garanţi, ai unei politici sociale de prevenţie”, a declarat Călin Bibarţ, prefectul judeţului Arad.
De asemenea, APAH-Ro, filiala Arad, va demara o campanie de informare despre hepatită în mediul rural. Prin acest program se doreşte umanizarea bolii, depistarea posibililor pacienţi, precum şi tragerea unui semnal de alarmă asupra gravităţii acestei boli.
Ca şi date statistice, conform informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Arad, 7% din populaţia judeţului Arad este purtătoare a heptatitei cronice B sau C. În România, sunt înregistraţi în acest moment 550.000 de bolnavi de hepa