Criza a tăiat apetitul pentru proprietăţile din ţara vecină, deşi preţurile sunt mai mici ca la noi
O casă costă de la 7.000 de euro în sus, iar cu 50.000 poţi
să-ţi iei o vilă construită în 2008
În 2009, interesul românilor pentru achiziţionarea unor locuinţe în Ungaria a scăzut destul de mult (chiar cu 60%) faţă de perioada de boom din 2006-2007 când oamenii vindeau casele din Arad şi alegeau localităţile de frontieră din Ungaria pentru rezidenţă, deoarece găseau case la preţuri avantajoase, a declarat, pentru Curierul Naţional, Dan Petrila, director general, Cardinal Imobiliare, agenţie ce se ocupă şi de tranzacţionarea proprietăţilor din Ungaria. Chiar dacă preţurile caselor din Ungaria sunt mai mici în continuare decât cele din România cu 20-25%, românii sunt reţinuţi şi nu mai vor să plece din ţară. "Preţurile caselor din Ungaria au ajuns la nivelul din 2006, aşadar începând cu 7.000 de euro îţi poţi achiziţiona o casă, iar cu 50.000 de euro poţi cumpăra o locuinţă cu parter, mansardă, construită în 2008", a spus Dan Petrila.
"În perioada de boom realizam 20-30 de tranzacţii cu terenuri şi case în Ungaria pe an, dar acum avem câteva proprietăţi la vecini dar nu stârnesc deloc interesul românilor", a subliniat directorul Cardinal Imobiliare.
Ce îţi trebuie pentru realizarea unei tranzacţii imobiliare în Ungaria
"Formalităţile pentru cumpărarea unui imobiliar sunt foarte simple. Contractul de vânzare-cumpărare este contrasemnat de părţile contractante şi de un avocat. În posesia contractului de vânzare-cumpărare în original cumpărătorul poate rezolva la Oficiul de Carte Funciară transcrierea imobilului. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul unei opţiuni de cumpărare, acolo unde intabularea la Cartea Funciară din punct de vedere juridic este obligatorie pentru cumpărător. La achiziţie imobiliară de cătr