Camera Deputaţilor a adoptat legea educaţiei. Votul nu a fost lipsit de dispute : PNL şi PSD acuză un "troc politic" între PD-L şi UDMR. Documentul urmează să fie dezbătut acum în Senat, care are votul final. Una dintre noutăţile aduse de legea educaţiei este posibilitatea revocării rectorului unei universităţi de către Ministerul Educaţiei, cu avizul Senatului universităţii.
Camera Deputaţilor a adoptat legea educaţiei. Votul nu a fost lipsit de dispute : PNL şi PSD acuză un "troc politic" între PD-L şi UDMR. Documentul urmează să fie dezbătut acum în Senat, care are votul final.
Cei care s-au împotrivit proiectului legii educaţiei au fost deputaţii PSD şi PNL. Ei au anunţat că se vor exprima împotrivă, argumentând că varianta votată este proastă şi ruşinoasă, întrucât sacrifică identitatea naţională.
Argumentul principal a vizat faptul că plenul a ignorat majoritatea amendamentelor depuse de ei. Totodată, reprezentanţii PSD şi PNL au acuzat faptul că legea educaţiei ar reprezenta un "troc politic" între PDL şi UDMR. Potrivit Opoziţiei, legea educaţiei bulversează ceea ce era bun în sistem.
Textul este extrem de controversat. Documentul a primit 1.695 de amendamente, dintre care, în Comisia de Învăţământ a Camerei, 667 au fost admise.
Câteva sute de modificari vizau exprimarea. Una dintre noutăţile aduse de legea educaţiei este posibilitatea revocării rectorului unei universităţi de către Ministerul Educaţiei, cu avizul Senatului universităţii.
Sindicatele acuză că nu au fost adoptate toate măsurile necesare reformei, iar asociaţiile de părinţi se tem că e vorba doar de o modificare care va bulversa încă o dată elevii, fără să aibă efecte benefice în sistem. Liliana Simionescu, despre legea educaţiei.
Camera Deputaţilor a adoptat legea educaţiei. Votul nu a fost lipsit de dispute : PNL şi PSD acuză un "troc politic" între PD-L