Deşi activitatea de pe piaţa rezidenţială este în continuare încetinită de criză, segmentul chiriilor continuă să funcţioneze mai bine decât cel al vânzărilor, iar vara, de obicei, reprezintă o oportunitate bună de mutare, dar şi de orientare a viitorilor studenţi pentru identificarea de locuinţe, cât mai avantajoase, în condiţiile în care chiriile au scăzut cu circa 50% faţă de anul 2008.
Oferta de pe piaţa chiriilor tinde să crească şi unii proprietari profită de vară pentru a renova locuinţele deţinute, în speranţa că vor reuşi să le închirieze mai repede şi cu preţuri bune, se arată într-un comunicat de presă al agenţiei Coldwell Banker Bd.Timişoara.
"Cererea pentru chirii există şi multe agenţii din asta supravieţuiesc. Bineînţeles că nu se pune problema creşterii chiriilor dar unii proprietari, care au realizat tendinţa pieţei şi oferă confort şi bun simţ, pot obţine ceea ce cer. În zona în care activăm noi, chiriile sunt de circa 200 euro lunar pentru o garsonieră şi 280-350 euro lunar pentru un apartament cu două camere", a declarat Cătălin Apetri, managing partner al agenţiei Coldwell Banker Bd.Timișoara.
Reprezentantul Coldwel Banker crede că situaţia s-ar putea înrăutăţi pe piaţa chiriilor, dacă proprietarii nu sunt dispuşi să coboare preţurile până la un nivel pe care veniturile actuale din România să-l suporte.
"Există riscul ca multe locuinţe să rămână fără chiriaşi şi cum nici vânzarea nu e o opţiune, singura variantă va rămâne scăderea chiriilor, care va fi cu atât mai mare cu cât mai rigizi sunt proprietarii", explică Cătălin Apetri.
C.P. Deşi activitatea de pe piaţa rezidenţială este în continuare încetinită de criză, segmentul chiriilor continuă să funcţioneze mai bine decât cel al vânzărilor, iar vara, de obicei, reprezintă o oportunitate bună de mutare, dar şi de orientare a viitorilor studenţi pentru identificar