Un studiu realizat de Facultatea de Sociologie din cadrul Universităţii „Petre Andrei“ din Iaşi arată că 24% dintre studenţii care învaţă la cele cinci universităţi din Iaşi s-au drogat cel puţin odată în timpul facultăţii.
Centrul Antidrog Iaşi şi Poliţia Centrului Universitar au lansat astazi un proiect împotriva consumului de substanţe halucinogene. Campania SMART îşi propune să-i convingă pe studenţi să renunţe la halucinogene şi va consta în formarea de educatori din rândul tinerilor, care să se implice în informarea despre riscul consumului de droguri.
Unul din patru studenţi care învaţă în Iaşi s-a drogat cel puţin odată, iar procentul băieţilor care au fumat iarbă sau şi-au injectat cocaină sau heroină este de aproape două ori mai mare decât al fetelor. Datele alarmante au fost date publicităţii astăzi, odată cu lansarea proiectului SMART.
Citeşte şi:
Ritual în sesiune: ţigara de la weed shop
Îngrăşământul de flori, bun de fumat
Alcoolicii şi drogodependenţii, la fel de scumpi ca bolnavii de cancer
„Proiectul SMART are mai multe etape. Mai întâi, formarea a 100 de specialişti din rândul tinerilor, care să le vorbească acestora pe limba lor despre riscurile consumului de droguri, apoi organizarea mai multor activităţi de recreere care să-i implice pe tineri“, a afirmat Iulian Gherasim, poliţist de proximitate la Poliţia Centrului Universitar Iaşi.
Canabisul, cel mai consumat drog
Explozia consumului de droguri în rândul tinerilor care învaţă la cele cinci universităţi din Iaşi este îngrijorătoare, relevă studiul de piaţă realizat de studenţii şi profesorii de la Facultatea de Sociologie din cadrul Universităţii „Petre Andrei“ din Iaşi.
Tudor Ciuhodaru, medic: „Informarea şi prevenirea sunt foarte importante. Noi îi tratăm la spital pe tinerii dependenţi, în