Tânărul a absolvit Facultatea de Zootehnie şi mai urmează o a doua facultate în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole, iar, în paralel, îşi transportă colegii în vizite sau la practică prin ţară şi străinătate.
Zootehnia l-a pasionat pe Florin Avram încă de mic. Fiu de fermier din Dumitra, tânărul şi-a dorit întotdeauna să înveţe să practice agricultura performantă. Acasă, în Dumitra, are şi o mică gospodărie de care se ocupă de fiecare dată când vine de la şcoală şi unde aplică ce a învăţat. Din anul doi al primei facultăţi, de Agricultură- Zootehnie, este şi angajatul Universităţii, pe post de şofer. A participat la un concurs şi graţie permisului de profesionişti, a primit jobul. De atunci, a condus mii de kilometri zilnic în ţară şi aproape săptămânal în Europa, în compania profesorilor şi studenţilor. A fost în vizite de lucru cu studenţii pe la nenumărate ferme, culturi agricole, firme chiar şi la marile companii din municipiu, la Arcalia, la fabrica unde se extrage uleiul din cătină (singura din ţară), dar şi în vizite de studiu prin Germania, Austria, Ungaria sau Franţa. Una dintre cele mai impresionante experienţe a fost vizita în Austria, ţară în care a remarcat că nu există un metru pătrat de teren agricol neexploatat. A rămas surpins şi de modul de lucru, la o fermă de bovine, undeva în Maramureş. „Animalele erau foarte bine întreţinute, parcă erau din reclama cu ciocolata, furajarea era naturală şi tot c se scotaea pe piaţă era ecologic", povesteşte tânărul fremier care îşi doreşte să aplice tot ce-i mai bun din ceea ce a văzut.
Vrea fonduri europene pentru ferma de acasă
Are planuri mari şi este convins că agricultura practicată inteligent este un colac de salvare chiar şi în vremurile de criză. Anul trecut a absolvit în domeniul ales şi s-a apucat de a doua facultate - Inginerie şi Protecţia Mediului în Agricultură, în