Studenta criminală îşi aşteaptă recursul în izolare, în Penitenciarul Arad. Pentru a evita orice depresie, un psiholog se ocupă de starea fetei şi stă de vorbă cu ea ca să o ajute să suporte mai uşor regimul de detenţie.
Pentru a face faţă mai uşor veştii că îşi va petrece următorii 16 ani în spatele gratiilor, studenta criminală a solicitat să nu-i mai fie mediatizat cazul şi să fie lăsată în pace de presa din Arad. De când a aflat sentinţa, Carmen Bejan a început terapia cu psihologul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Arad. Conform reprezentanţiilor Penitenciarului din Arad, stundeta nu este inclusă într-o terapie anume.
În speranţa că i se va reduce pedeapsa după recursul pe care îl vor face avocaţii, criminala de la Medicină încearcă să treacă peste depresia cauzată în urma aflării sentineţei de 16 ani de detenţie.
„În cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Arad există diferite cercuri de activităţi acupaţionale menite să-i ajute pe deţinuţi să se integreze mai uşor în sistemul de detenţie”, a declarat în această dimineaţă purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Arad, Eduard Magold. La fel ca şi celelalte persoane private de libertate, pe toată durata executării pedepsei, Carmen va fi monitorizată de psihologii unităţii.
Abonată la fitness
După ce în ziua sentinţei Pavel şi Emilia Bejan, părinţii studentei criminale, îşi vedeau de treburile zilnice, la prima vizită aceştia au încurajat-o şi i-au spus să se roage. Deşi speră la o achitare, Carmen şi-a manifestat deja dorinţa de a susţine cursuri de alfabetizare la orele de şcolarizare pentru clasele primare.
„Până la sentinţă exista speranţa într-o achitare. Când a aflat sentinţa, a fost bulversată. Este o fire puternică şi va trece peste acest moment, mai ales că sentinţa nu este definitivă”, a spus Daniel Sabou, avocatul tinerei