A dona o suma de bani sau alte lucruri care pot ajuta semenii aflati in dificultate este un lucru demn pentru orice om al acestei planete. Despre noi, romanii, s-a vehiculat de-a lungul timpului ideea ca suntem un popor de oameni calzi, ospitalieri si solidari cu cei aflati in dificultate.
Odata cu momentul Revolutiei din decembrie s-a trecut si in Romania la un nou sistem social, un sistem care permitea oamenilor sa vada cu adevarat ce se intampla in societate, cum o duc cei de langa ei si cum arata adevarata Romanie. O Romanie a oamenilor aflati la limita subzistentei, a copiilor fara capatai, a orfelinatelor unde abuzurile si-au facut loc in numar mare in decursul timpului.
Astfel, ajungand sa cunosti cu adevarat ce se intampla cu omul de langa tine, avand in fata o realitate nefardata, iti dai seama ca ai disponibilitatea de a pune umarul la alinarea suferintei lui. Mediile de informare in masa s-au diversificat, oamenii avand acces treptat, treptat la presa scrisa in diverse forme, la posturi de radio si posturi de televiziune.
Societatea postcomunista a oferit, in cei 20 de ani, romanilor multe momente de adevarate incercari, asa-numitele curbe de sacrificiu. Multi oameni s-au adaptat asa-zisei societati capitaliste, dar, foarte multi au fost doborati de multele greutati inevitabile unui asemenea moment tranzitiv.
Astfel, a aparut prilejul pentru institutiile mass-media sa-si puna resursele in slujba ajutorarii celor aflati in diverse impasuri. De la celebrul slogan ,"dati un leu pentru Ateneu", am ajuns la mult mai celebrele teledonuri organizate in diverse scopuri.
Romania nu a fost ocolita de greutati in acesti ani de tranzitie. Oamenii s-au trezit cu banii pierduti la diverse jocuri piramidale sau au fost loviti crunt de fenomene meteo extreme precum inundatiile devastatoare.
Multe cazuri soc