“Este vina Danemarcei”, spun jurnaliştii de la publicaţia The Guardian, făcând referire la calitatea îndoielnică a unora dintre cântecele prezente în finala concursului Eurovision. Vizate în acest sens sunt România, Rusia şi Finlanda care, potrivit britanicilor, “ar trebui să îşi frângă mâinile de ruşine” pentru calitatea slabă a melodiilor prezentate în concurs. Sursa: OCTAVIAN COCOLOȘ
Criticile celor de la The Guardian nu omit nici organizarea din acest an, a cărei grandiozitate s-a transformat într-un “coşmar logistic”.
“În 2000, Danemarca a organizat, cu succes, festivalul anual în aer liber pe un stadion cu 39.000 de oameni. De atunci, festivalul a luat o amploare din ce în ce mai mare. Cu spectacole de trei ore desfăşurate pe parcursul a trei zile, cu 39 de participanţi şi jurnalişti al căror număr nu poate fi cunoscut niciodată cu exactitate, evenimentul este un coşmar logistic. În plus, totul este surprinzător de costisitor. De exemplu, NRK, principalul post de televiziune norvegian acreditat, cheltuieşte 23 de milioane de lire sterline pentru transmiterea evenimentului”, scrie publicaţia citată.
MULTIMEDIA VIDEO evz.roVezi mai multe Paula Seling şi Ovi - Playing with fire
O parte din suma investită poate fi recuperată din sponsorizări, drepturi de transmitere şi vânzări de bilete, apreciază jurnaliştii britanici, “însă costurile tot rămân ridicate pentru o săptămână de fiţe europene”, mai scriu aceştia. Ei amintesc şi că Ungaria, Muntenegru şi Andora s-au retras din cauza costurilor, în timp ce Lituania, care oscila între decizia de a participa sau nu la Eurovisionul de anul acesta, a fost salvată de către o companie privată care le-a asigurat toate costurile de participare.
Serviciile Secrete Eurovision
Şi, până la urmă, concursul nu se rezumă la costurile de participare, ci la calitatea melodiilor conc