Angajatii din sectorul IT vor fi scutiti in continuare de impozitul pe venituri, a anuntat vineri purtatorul de cuvant al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), Dan Matei Agathon, la finalul discutiilor dintre patronate si premierul Emil Boc. Acesta sustine ca premierul ar fi fost de acord ca mentinerea facilitatilor "este o idee buna", dupa ce a ascultat argumentele patronatelor care i-au prezentat si un studiu de impact pe acest subiect. Agathon a mai declarat pentru HotNews.ro ca alte 6 propuneri ale patronatelor au fost acceptate de Guvern - vezi in articol.
"Am obtinut astazi ca pe sistemul de IT - cel mai performant domeniu pe care il are astazi Romania in functiune - sistemul fiscal care a permis tinerilor sa nu mai plece in Silicon Valley si sa ramana sa lucreze in Romania si sa obtina din exporturi de licente 500 de milioane de euro, sa fie exceptat de la modificarea de care se discuta initial si anume sa fie taxat".", a afirmat el.
Dan Matei a spus ca patronatele au decis, in cadrul discutiilor cu primul ministru, sa sustina scrisoarea de intentie cu FMI in forma actuala, cu reduceri de salarii si pensii.
"Sapte dintre propunerile noastre au fost aprobate. Am cerut ca, daca pachetul legislativ privind economia subterana este aplicat, un prim semnal asteptat este ca Garda Financiara sa ridice doamnele care stau in fata mall-urilor sau a complexurilor Europa si Dragonul Rosu si vand facturi stampilate si cu numele firmei trecut acolo. Daca vorbim despre economia subterana, sa incepem cu ce vede oricine trece pe strada", a spus Agathon.
O alta propunere, care, potrivit lui Agathon, a primit OK-ul premierului este legata de modificarea legii achizitiei publice - "astfel incat sa asigure cond si sanse egale tuturor participantilor la achizitii".
In privinta Legii Parteneriatului Public-Priva