Pasionat de autovehicule încă din copilărie, Marius Drăguș administrează de 18 ani o școală de șoferi, prin care au trecut aproximativ 15.000 de cursanți.
Profil
Data nașterii: 10 ianuarie 1966, București
Educație: Facultatea de Autovehicule Rutiere din cadrul Institutului Politehnic București
Familie: căsătorit, doi băieți
Marius Drăguș ştia încă din școala generală în ce zonă de activitate își va canaliza studiile. „În clasa a VII-a, un profesor m-a întrebat ce facultate vreau să urmez. Spunându-i că vreau să fac ARE-ul, el m-a corectat zicându-mi că se spune ASE. I-am explicat că nu e vorba de Academia de Studii Economice, ci de Facultatea de Autovehicule Rutiere“, povestește Marius Drăguș.
Specializat în cadrul acestei facultăți pe trafic rutier, a înființat în anul 1992 prima școală de șoferi din județul Alba, care funcționează și în momentul de față cu două puncte de lucru, la Alba Iulia și Cugir. „La ora actuală ne confruntăm cu problemele pe care le are întreaga societate românescă și aici mă refer la criza economică pe care o parcurgem. Veniturile tuturor au scăzut, dar criza se simte și în rândurile românilor plecați în Italia sau Spania. De-a lungul timpului am avut destui cursanți care îmi spuneau că au primit bani de la rudele din străinătate pentru a putea face școala de șoferi“, spune pasionatul de automobile.
„Drumul public nu este un teren de antrenament“
În cei 18 de ani de activitate, prin școala de șoferi pe care o administrează au trecut aproximativ 15.000 de cursanți. „Începând cu toamna anului trecut, legislația în domeniul obținerii permisului de conducere s-a modificat. Concret, la ora de față școala de șoferi nu se mai poate face decât prin adresarea la o unitate școlară autorizată.
Potențialul cursant va trebui să beneficieze de un contract de prestări servicii, între