Gruparea ar fi ajutat aproximativ 100 de basarabeni să intre în România, iar pe o parte dintre aceştia să ajungă în alte ţări ale Uniunii Europene. Anchetatorii au ridicat joi mai multe persoane din diferite zone ale Iaşului, iar în urma audierilor au reţinut o parte dintre acestea pentru 24 de ore.
Ora 14.00„O parte dintre membrii reţelei erau cetăţeni români. Migranţii veneau în România, după ce veneau aici li se asigurau mâncare, transport până ajungeau pe partea de Vest. Aici trebuie menţionat faptul că persoanele aveau şi acte false.
Cele care au fost depistate treceau prin punctele Sculeni, cei care treceau prin alte puncte, necunoscând exact despre ce este vorba erau însoţite şi se mergea cu ei până la frontiera de Vest. Aici, fie intenţionau să tracă graniţa cu acte falsificate ori ascunşi în mijloace de transport", a afirmat Ştefan Alexa, şeful Poliţiei de Frontieră Iaşi.
„Cetăţenii români care fac parte din această grupare nu sunt numai din Iaşi. Sunt din Cluj, Alba, Oradea, Arad, Timiş şi Caransebeş şi Iaşi. Reţeaua a fost iniţiată pe teritoriul Republicii Moldova şi au fost monitorizaţi circa un an şi jumătate", a afirmat Gheorghe Zbarnea, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi.
Poliţiştii şi lucrătorii BCCO au făcut percheziţii simultane în 9 oraşe de unde au ridicat acte falsificate.
„Am găsit şi cărţi din Republica Moldova, hard-uri, cărţi de identitate, paşapoarte, invitaţii făcute de cetăţeni români pentru moldoveni falsificate", a adăugat Gheorghe Zbarnea, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi.
Ora 3.00 Una din cele mai mari reţele de migranţi din ultimii ani din Moldova a fost destructurată ieri de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi, poliţiştii Biroului de Combatere a Criminalită