In Romania, Criza a lovit din plin. S-a oprit creditarea, si-au inchis fabrici portile, au crescut darile la stat si somajul. Nu mai exista crestere economica; lucrurile merg rau.
Pe intreg parcursul acestei perioade am avut greve si proteste in strada. Pentru a corecta deficitul bugetului in plina crestere, pentru a plati pensii si salariile bugetarilor, ne-am imprumutat de la FMI. Dar cum nimic nu e gratis, reformele si masurile de corectie impuse de Fond si negocierile acestora cu guvernul Romaniei au iscat mari nemultumiri.
In Romania, pe timp de criza, protestul s-a dovedit a fi la moda, sub forma de greva sau iesit in strada. Pentru orice decizie ce ne nemultumeste se iese in strada. Au iesit doctorii, au iesit profesorii, au iesit angajatii de la metrou, acum au iesit bugetarii.
Iesim in strada fara sa propunem solutii, fara sa luam in calcul consecintele actiunilor noastre si fara sa ne uitam cat de rau le merge si celorlalti vecini sub pretextul "Statul trebuie sa ne dea".
Romanii au nevoie, dupa vorba lui Isarescu de SERIOZITATE, nu de bani. In Romania inca se traieste bine.
Acum, regele a deschis cufarul din vistierie si spre surprinderea multora acesta este gol. Ultimul galben a fost deja amanetat, iar Romania nu mai produce nimic.
In al 13-lea ceas, Guvernul e fortat sa semneze un accord cu FMI prin care sa finainteze pensile si salariile bugetarilor pe urmatoarele luni. Acest acord ne-a fortat sa luam in sfarsit niste masuri, sa corectam dimensiunea hiperbolica a aparatului de stat, sa marim veniturile si sa reducem cheltuielile si sa incepem reforme pentru a corecta deficitul bugetar.
Din mai multe variante propuse, Guvernul a ales cea mai putin dureroasa pentru popor, micsorand salariile bugetarilor cu 25% si pensile cu 15 %. Aceasta masura a generat un protest in masa