Casele Huf sunt frumoase, uşoare şi bine iluminate. Zidurile, de sticlă sau izolate şi zugrăvite, instalaţiile şi prizele gata montate sunt construite în fabrică şi apoi asamblate pe terenul proprietarului.
Vânzarea unei Case Huf în Marea Britanie este un eveniment marcat de presă, întocmai ca vânzarea unei opere de artă. Vin oamenii ca la urs ca s-o viziteze, chiar dacă puţini dintre ei au sumele cerute de proprietari. Dar, în ciuda preţului de vânzare, care include costul terenului şi, desigur, subiectivitatea fostului proprietar, ridicarea unei Case Huf e mult mai ieftină decât şi-ar imagina un român, obişnuit cu preţurile practicate pe la noi.
Ce sunt Casele Huf?
Huf Haus este o companie care construieşte case prefabricate, al cărui sediu central este situat în localitatea Hartenfels, din regiunea Westerwald, Germania. De fapt, Johann Huf, cel care a întemeiat primul atelier de tâmplărie Huf, a lucrat mai întâi în satul Krümmel, dar s-a mutat în Hartenfels, pentru că acolo avea mai mulţi clienţi.
Fiul său, Franz Huf, a extins atelierul şi a început să execute case şi biserici din lemn. Sub conducerea lui, compania Huf a construit Pavilionul Arab care a reprezentat Germania la Expoziţia Mondială din 1958. Abia nepoţii întemeietorului, Georg şi Thomas Huf, au fost însă cei care au avut ideea de a construi case din semifabricate. Ei s-au asociat, în 1972, cu arhitectul Manfred Adams şi, din ideile tuturor, s-au născut primele Case Huf prefabricate, aşa cum sunt ele cunoscute astăzi: cu pereţi de sticlă, cu arhitectură modernă şi un design aparent minimalist, care uluieşte şi atrage deopotrivă.
Proiectul unei Case Huf se poate face şi telefonic sau prin e-mail, după consultări detaliate cu un arhitect
O emisiune televizată
Începând cu anul 1996, când compania a fost preluată de cei doi nepoţi, Huf Haus s-a lansat în afa