Cariera lui Aurel Stoica a început timpuriu, iar în tot ce s-a implicat, muzica a fost prezentă. Astfel de când era elev în şcoala gimnazială, Aurel a cochetat cu isntrumentele muzicale. Albaiulianul a cântat la instrumente de percuţie dar şi la cele de suflat.
„La 14 ani am intrat în şcoala militară de muzică. Cinci ani a durat şcoala, apoi am fost repartizat la Alba Iulia la regimentul militar. Apoi am lucrat şi la vânători de munte, dar niciodată nu m-am despărţit de fanfară. În anul V de şcoală am făcut practică la regimentul de gardă. Era garda de onoare, ei primeau şefii statului, iar eu eram tot la fanfară“. Totuşi albaiulianul a are şi o amintire „neagră“ din tinereţe. „Pentru mine un eveniment extraornidar a fost 4 Martie 1977, cutremurul din Bucureşti. Am participat la acţiunea de ajutorare a sinistraţilor. A fost un moment care m-a marcat, nici acum nu pot să uit evenimentele acelea. A fost groaznic“, a declarat Aurel Stoica.
Subofiţerul trecut în rezervă a participat la momnte importante alături de fanfara militară din Alba Iulia. „Un moment inedit a fost când am urcat cu fanfara sus în vârful pârtiei de schi la Arieşeni şi acolo am dat un concert. A fost inedit, erau -20 de grade afară şi pentru a nu avea probleme cu insrumentele am turnat alcool în ele ca să nu îngheţe“, a povestit nostalgic Aurel. Muzicantul îşi aduce aminte şi de păţaniile pe timpul verii. „Era câte o luna de zile când aveam antrenament opt ore pe zi. Făceam parte din fanfara care la acea vreme era alcătuită din 800 de muzicanţi. Se muncea în august şi era foarte cald. Toate acestea erau pentru a da osanale lui Ceauşescu“, a mai adăugat fostul cadru militar.
În 1998 a trecut în rezervă, dar a rămas activ
Chiar dacă a trecut în rezervă, Aurel Stoica nu a putut sta departe de muzică. Subofiţerul în rezervă a fost cooptat în ansamblul folcloric „A