Pentru salariile folcloriştilor de la „cultură” s-au cheltuit peste 200.000 de lei. Primăria municipiului Hunedoara nu pare afectată de criză. În ultimul an, numărul angajaţilor aflaţi pe statele de plată a sporit.
În urmă cu un an, numărul salariaţilor instituţiei era de aproximativ 540, iar în vara anului trecut, pe statele de plată ale municipalităţii au mai fost trecuţi aproximativ 30 de medici şi asistenţi şcolari.
În prezent, printre funcţionarii care primesc salarii de la primărie se află chiar şi lăutari.
Ei au fost trecuţi în organigrama Casei de Cultură a municipiului, un serviciu în a cărui organigramă au fost prevăzute 22 de posturi şi pentru întreţinerea căruia anul trecut au fost cheltuiţi de la bugetul local 362.547 de lei. Aceasta în timp ce profitul obţinut de Casa de Cultură a Hunedoarei a fost de doar 3.800 de lei, respectiv echivalentul pe un an al facturii telefonice.
Fără disponibilizări
„Aceşti angajaţi au fost preluaţi de la vechea conducere a primăriei şi până în prezent nu am făcut disponibilizări. Nu există contracte de colaborare, astfel că ei primesc salariu. Muzicanţii participă la activităţile culturale care au loc în municipiu”, a explicat Dan Robert, viceprimarul Hunedoarei. Potrivit raportului conducerii Casei de Cultură a municipiului Hunedoara, pentru salariile pe anul trecut ale funcţionarilor acestui serviciu, primăria a alocat suma de 218.000 de lei.
„Noi avem un program de lucru de la orele 8.00 dimineaţa la 13.00 şi de la 15.00 la 20.00. Ne justificăm banii primiţi, iar salariile ne sunt oricum, foarte mici”, spune Florin Sichitiu, referent în cadrul Casei de Cultură. Repetiţiile ansamblurilor artistice reprezintă cea mai mare parte a timpului de lucru. Dar, adaugă Sichitiu, condiţiile oferite funcţionarilor sunt de mizerie, casa de cultură nemaifiind funcţională de trei ani.
Pe d