A început să practice sportul de autoapărare la 18 ani. Tehnicile învăţate au fost răsplătite cu medalii, iar scopul ei este să obţină centura neagră.
Marinica Săvescu lucrează ca operator pe calculator în domeniul textil, însă atunci când nu este în faţa monitorului, sau în bucătărie, botoşăneanca desluşeşte tainele artelor marţiale. A început cursurile de autoapărare în urmă cu 12 ani, iar acum nu îşi poate imagina viaţa fără acest sport.
„Cu timpul mi-am dat seama că artele marţiale nu sunt doar un sport, ci un mod de viaţă pentru că, aşa cum oamenii sunt diferiţi, aşa şi stilurile de arte marţiale diferă. Fiecare om care intră în lumea artelor marţiale îşi găseşte în final stilul potrivit lui: contează numai să descopere ce îi place“, a spus Săvescu. Primele tehnici învăţate de tânără au fost din boxul thailandez. La mai puţin de trei luni de antrenament, tânăra a reuşit să obţină prima ei centură.
A încercat mai multe stiluri
Mai apoi, Marinica Săvescu a început să încerce diferite stiluri, precum Qwan Ki Do şi Taekwondo, până a ajuns la Jun Fan Kuen şi Jeet Kune Do. Sub aripa instructorului Cătălin Amariei, botoşăneanca a reuşit în luna mai 1999 să ia prima centură în Jun Fan Kuen.
„Mai târziu am auzit de kick boxing şi mi-am zis că nu ar fi rău să încerc şi acest stil. În 2000 am obţinut locul III şi medalia de bronz, la categoria fete-65 de kilograme, la Campionatul Naţional Light Contact Seniori“, a afirmat Marinica.
Este arbitru de Jeet Kune Do
Pentru că i-a plăcut acest stil, sportiva a urmat un curs de arbitraj în kick boxing. Marinica Săvescu a urmat câteva concursuri şi stragii de pregătire cu SI-FU Gheorghe Bucher, cel care a făcut cunoscut stilul Jeet Kune Do în România şi care este în prezent preşedintele Federaţiei de Jeet Kune Do Române.
În anul 2000, botoşăneanca a obţinu