Sindicaliştii coc o serie de proteste care vor paraliza în special Capitala lunea viitoare. Angajaţii Metrorex, ai Regiei de Transport Bucureşti şi ai Tarom vor opri lucrul ca să se solidarizeze cu greva profesorilor şi a ceferiştilor.
„Titularii" grevei de la 31 mai sunt, de fapt, sindicaliştii din învăţământ. Nemulţumiţi de noua lege a Educaţiei, de reducerile a 15.000 de posturi şi de micşorarea salariilor cu 25%, profesorii au anunţat că vor intra în grevă pe perioadă nedeterminată, începând cu 31 mai 2010.
CITIŢI ŞI:
Disponibilizările în sectorul bugetar vor fi de 70.000 de angajaţi până anul viitor
Hossu: Ne-au spus că decât să reducă din măsuri, mai bine cade Guvernul
Negocierile au eşuat/ Sindicatele nu renunţă la grevă
Anunţul a fost făcut în urmă cu câteva săptămâni şi de atunci cadrele didactice nu au mai trecut notele în catalog, ca formă de protest.
Liderii de sindicat susţin că până pe 31 mai vor fi parcurse toate etapele prevăzute de lege pentru organizarea grevei: notificări către angajatori în legătură cu declanşarea conflictului de muncă, încercarea de rezolvare prin dialog social, strângerea de semnături.
Potrivit lui Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), notificările de declanşare a conflictului de muncă au fost trimise la inspectorate, iar cea pentru Ministerul Educaţiei va fi făcută cu 48 de ore înainte de eveniment, aşa cum prevede legea.
Potrivit lui Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), notificările de declanşare a conflictului de muncă au fost trimise la inspectorate, iar cea pentru Ministerul Educaţiei va fi făcută cu 48 de ore înainte de eveniment, aşa cum prevede legea. „Se vor parcurge toţi paşii, avem şi semnăturile necesare, nu va fi nimic ilegal", ne-a asigurat Aurel Cornea.
Soli