Dimitris Droutsas a explicat pentru „Adevărul“ de ce sunt sigure băncile greceşti din România şi cum arată viitorul relaţiilor turco-greceşti.
Aţi venit la Bucureşti pentru trilaterala Bulgaria-Grecia-România. Sunteţi mulţumit de rezultatele reuniunii?
Întâlnirea a fost foarte importantă, din perspectiva cooperării dintre cele trei ţări. Grecia a jucat un rol catalizator în aderarea României şi Bulgariei la UE, aderare ce a contribuit la crearea unui climat de stabilitate şi pace în regiune. Acum că toate cele trei ţări sunt membre ale Uniunii trebuie să ne unim forţele pentru că împreună vocea noastră va fi mai puternică atât în UE, cât şi în NATO.
Hotelierii greci se aşteaptă la turişti mai puţini cu 10%
VIDEO Ce măsuri de austeritate au adoptat alte state europene
Există riscul ca băncile greceşti să retragă lichidităţi din ţările balcanice, inclusiv din România?
Nu există niciul fel de risc în acest sens. Am luat toate măsurile necesare pentru a ne asigura că băncile greceşti vor putea să-şi deruleze activităţile în străinătate fără niciun fel de impedimente. Pachetul de sprijinire a economiei include o sumă importantă de bani pentru asigurarea lichidităţii băncilor. Sectorul nostru bancar - care oricum nu are de-a face cu actuala criză - este puternic şi stabil şi va continua să joace un rol semnificativ în ţările din jur.
Mulţi turişti europeni şi-au anulat vacanţele în Grecia. Ţara dumneavoastră este o destinaţie populară şi printre români. Are Atena o strategie pentru diminuarea impactului negativ al crizei asupra turismului, sector care generează circa 17 procente din PIB?
Impresiile create recent nu reflectă realitatea. Am lansat o campanie ce nu este una publicitară, ci una care îşi propune să reamintească faptul că Grecia este o destinaţie de top în întreaga lume. Iar în urma crizei a devenit şi mult m