La 22 de ani a avut propria ei afacere cu vinuri. După terminarea facultăţii, Andreea şi-a schimbat domeniul de activitatea şi lucrează acum cu mărcile înregistrate.
Andreea s-a luptat pentru a-şi face o carieră încă din primul an de facultate, când a trebuit să îşi găsească un loc de muncă pentru a-şi plăti şcoala şi chiria apartamentului în care locuia.
„M-am mutat de la Prejmer în Braşov. Intrasem la Facultatea de Drept a Universităţii Transilvania şi trebuia să mă întreţin singură. Primul loc de muncă l-am avut la 19 ani, în domeniul vinurilor", povesteşte Andreea. După câteva luni a renunţat fiindcă a văzut un anunţ în ziar prin care se căuta un reprezentat vânzări pe zona Braşov, la un celebru producător de vinuri.
„M-am rugat să fiu angajată"
Andreea nu ştia prea multe despre vânzări, dar avea cunoştine despre vinuri. „Două săptămâni m-am rugat de angajator să îmi dea mie postul. M-a chemat la interviu şi a zis că nu mă angajează fiindcă job-ul presupunea o muncă pentru bărbaţi, nu pentru femei. La o săptămână după interviu, m-a sunat şi mi-a spus că postul e al meu", îşi aminteşte braşoveanca. De-abia atunci a început greul pentru Andreea.
„A trebuit să îmi iau permisul de conducere pentru că mi se încredinţase o dubiţă cu care transportam vinurile. Apoi, a fost nevoie să îmi caut clienţi şi mi-a luat un an să-mi formez o clientelă. Munceam câte 12 ore pe zi şi trebuia să îmi văd şi de şcoală, dar m-am descurcat", povesteşte tânăra Andreea. În 2008, producătorul a decis să vândă afacerea cu vinuri. „Ajutată de familia mea, afacerea a intrat în patrimoniul nostru şi am dezvoltat-o", povesteşte tânăra.
„Am descoperit Internetul"
Din păcate, Andreea a fost nevoită să renunţe la afacerea cu vinuri fiindcă examenul de licenţă bătea la uşă. „Trebuia să mă pregătesc şi să-mi termin cu bine facultatea, pentru că îmi doream fo