Ţăranii sunt dezamăgiţi de măsurile Guvernului care-i lovesc în moalele capului. Localnicii din satul cărăşean Rudăria sau Eftimie Murgu după denumirea nouă, s-au adunat în mijlocul pădurii la măsuratul oilor. Aici au dezbătut măsurile de austeritate impuse de Guvern şi oamenii au ajuns la capătul răbdărilor.
Rudăria este o comună aşezată în judeţul Caraş-Severin, în Banatul Montan. Recunoscută pentru morile de apă, vechi de peste 200 de ani, localitatea, în care s-a născut revoluţionarul Eftimie Murgu, oferă privelişti de vis, oameni calzi şi primitori, harnici şi plini de viaţă, dar prea săraci pentru a putea duce o viaţă liniştită şi lipsită de grija zilei de mâine. Tinerii satului au plecat, populaţia a îmbătrânit, iar majoritatea localnicilor trăieşte din salariile de nimic plătite de puţinele firme de exploatare a lemnului din zonă. Principalul venit îl reprezintă însă pensia în care oamenii îşi pun toată speranţa.
Aceştia încearcă să obţină pe lângă pensie şi venituri din creşterea animalelor, dar de cele mai multe ori cheltuielile sunt mai mari decât veniturile. În trecut aproape fiecare familie de rudăreni avea pe lângă casă 10-15 oi de pe urmă cărora se alegeau cu brânză, lână şi carne. Proprietarii de oi sunt însă tot mai puţini. Aceştia care au mai rămas s-au asociat după tradiţie şi au făcut câteva turme de maximum 200 de oi pe care le duc la munte, unde merg cu schimbul ca să ia brânză.
"Stâna Dracilor" este construită în mijlocul pădurii, la mijlocul distanţei dintre Eftimie Murgu şi Orşova. Aici i-am găsit pe proprietarii de animale care au urcat la munte ca să mulgă oile pentru a stabili câtă brânză trebuie să ia fiecare. Principalele discuţii ale oamenilor sunt legate însă de măsurile de austeritate impuse de Guvern. „Eu am 60 de ani, dar ca acum nu a mai fost niciodată. La noi o să se întâmple ceva. La oamen