Şi-a descoperit plăcerea de a cânta muzică populară încă de la şcoală. În clasa a III-a, a cântat pentru prima dată la o nuntă. Mesenii au urcat-o pe un scaun, pentru că era prea mică.
Georgeta Dumuţa sau Geta, cum îi spun prietenii, a crescut într-o familie care a îndrăgit muzica populară din totdeauna. „Pentru noi tradiţia e sfântă. Am avut norocul să o am alături pe mama mea, de la care am învăţat majoritatea cântecelor şi pe care le cânta, de cele mai multe ori, când mergeam să lucrăm la câmp. Mama şi-a dorit foarte mult să devină cântăreaţă de muzică populară, însă atunci n-a avut posibilitatea, aşa că am încercat eu. Primul cântec popular pe care l-am învăţat de la ea a fost la vârsta de cinci ani. Se numeşte «Azi am să crestez în grindă» şi îl consider chiar şi acum unul dintre cele mai calde cântece populare", mărturiseşte tânăra.
Cântă „Jocul găinii" de la 9 ani
Talentul Getei a ieşit la iveală încă de la grădiniţă, la spectacole şi serbări, unde era mereu pusă fie în faţa altor copii, fie convocată pentru a da tonul. „Când am ajuns deja la şcoală şi se aducea vorba despre cântecele populare, lumea mă arăta cu degetul. Am ajuns destul de repede cunoscută în localitatea natală. Lumea mă aprecia cum cânt. Chiar preotul m-a chemat la mănăstire să cânt câteva pricesne", povesteşte Geta.
Ea a cântat pentru prima dată la o nuntă când avea cam nouă ani. „Am cântat la nunta verişoarei mele şi îmi amintesc că m-au pus să cânt «Jocul Găinii». M-au pus pe un scaun, pentru că eram prea mică, iar lumea nu mă putea vedea. «Jocul găinii» este o tradiţie care nu lipseşte de la nicio nuntă, iar cântecul le este dedicat naşilor", spune cântăreaţa.
„Jocul găinii" presupune ca cel care cântă melodia să joace cu o găină jumulită şi împodobită, căreia i se pune în cioc o ţigară aprinsă, pentru versul în care cântecul spune „îi