Primii luaţi în vizor sunt colaboratorii din cultură. Aceştia nu vor mai primi bani din partea instituţiilor, care vor trebui să se descurce cu oamenii de cultură din oraş.
Primele măsuri gândite de edili vin în ajutorul micilor comercianţi. „Voi solicita reducerea chiriilor cu 50% pentru a face viaţa mai uşoară agenţilor econimici pentru că estimăm că perioada de criză va mai dura încă cel puţin şase luni“, a declarat primarul Cătălin Flutur. Aceste măsuri vor face subiectul unei viitor proiect de pe ordinea de zi a Consiliului Local. Sunt vizaţi agenţii comerciali din Centrul Vechi, ai căror clienţi au fost îndepărtaţi de lucrările de reabilitare a clădirilor, dar şi cei care au închiriat spaţii şi tarabe în pieţele din Botoşani.
„Probabil că ne va fi mai greu la încasări, dar vreau să sprijinim mediul de afaceri local“, a adăugat Flutur. Prima măsură concretă vizează unităţile de cultură finanţate de la bugetul local. „Nu vor fi reduceri la cheltuielile salariale, ci la materiale şi vom începe cel mai sigur cu instituţiile de cultură care vor trebui să cedeze o parte din banii pentru colaboratori. Vom lucra anul acesta cu oamenii noştri“, a precizat primarul Cătălin Flutur.
Pentru întocmirea planului de măsuri au fost convocaţi la discuţii toţi şefii de instituţii subordonate Consiliului Local. Unii au luat deja măsuri în acest sens, în timp ce alţii nu văd cum ar mai putea strânge cureaua. Conducerea Societăţii Locativa a decis să nu mai majoreze chiriile pentru locuinţele ANL. Deşi propunerea a trecut de Consiliul Local, măsura de majorare cu aproximativ 25% nu a mai fost pusă în practică.
„Nu mai avem de unde tăia“
„Referitor la cheltuielile noastre materiale, nu mai avem de unde să tăiem. Am ajuns la ultima gaură a curelei. Vom discuta în consiliul de administraţie ca cetăţenii să circule gratuit pe tramvaie, cel