Adriana Soroceanu, 19 ani, studentă în anul II, învaţă cum se fac în mod profesionist afacerile de succes. La Facultateade Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice din București predarea se face în limbi străine.
Om de afaceri. Un vis la care Adriana Soroceanu, 19 ani, munceşte încă din prima zi de facultate. „Vreau să fiu propriul meu şef. Să deprind această abilitate de a conduce o afacere. Şi mi-am spus că dacă vreau acest lucru trebuie să am şi o diplomă în domeniu. Aşa am ales Facultatea de Administrarea Afacerilor din cadrul ASE-ului",povesteşte tânăra.
Examenul de admitere, pe care l-a susţinut anul trecut, nu a fost unul uşor: 35 de subiecte la matematică, engleză şi economie, dar l-a trecut cu brio.
„Cursurile, cu excepţia sportului, le urmăm în limbile engleză, franceză sau germană. Eu am ales engleză pentru că este limba pe care o stăpânesc cel mai bine. După ce termin facultatea vreau să urmez apoi un master în Marea Britanie sau SUA", explică Adriana. Un alt avantaj al facultăţii este acela că, începând cu anul II, studenţii fac practică în universităţi din Austria, Belgia, Franţa, Germania, Marea Britanie, Olanda şi Suedia.
175 de lei o carte
Manualele după care învaţă studenţii de la Facultatea de Administrarea Afacerilor sunt din Marea Britanie sau SUA. De aceea preţurile sunt mai mari decât la manualele obişnuite. „Cartea de marketing (Marketing management by Philip Kotler and Kevin Lane Keller) m-a costat 175 de lei, iar cea de cultură antreprenorială a fost 135 de lei. Sunt cărţi scumpe, cei care vor să urmeze această facultate trebuie să-şi pregătească buzunarele", povesteşte studenta.
Economie în diverse forme
De-a lungul celor trei ani de facultate, cursurile de economie sunt nelipsite din programa universitară.
„În primul an de facultate studiezi microeconomia, macroeconomi