A devenit o regulă pentru români ca de sărbători să mănânce mult şi apoi să formeze coadă la urgenţe. Nici de această dată nu s-a făcut excepţie de la regulă, iar la Compartimentul de Urgenţe din cadrul spitalului au ajuns în acest weekend zeci de făgărăşeni.
Mâncarea pentru români se pare că nu este doar fudulie, cum spune o vorbă populară. Atunci când este la mijloc o sărbătoare, nimic nu îi mai opreşte pe conaţionalii noştri să înfulece până li se face rău. Iar apoi, chinuiţi de durere, fac coadă la Compartimentul de Urgenţe din cadrul spitalului „Dr. Aurel Tulbure“ din Făgăraş. Pentru cadrele medicale de aici, gărzile de sărbători sunt un adevărat coşmar. „În acest weekend, au fost câţiva pacienţi la Compartimentul de Primiri Urgenţe, care au avut crize hipertensive, au mâncat prea mult zilele acestea şi li s-a făcut rău. A fost sărbătoare şi făgărăşenii se pare că au uitat că trebuie să mănânce cumpătat“, a spus medicul de gardă din cadrul Compartimentului de Primiri Urgenţe, dr. Manina Petre.
Având în vedere aceste excese alimentare şi bahice, medicii au şi câteva recomandări pentru cei care încă mai petrec. „Recomandările noastre sunt să evite prăjelile, grăsimile, tocăturile, rântaşurile, smântâna, maioneza. Adică să mănânce ponderat, mai ales persoanele care ştiu că au probleme cu colecistul sau care au fost operate. De asemenea, hipertensivii să nu consume vin roşu, să nu mănânce prea sărat, diabeticii să ţină regim şi să-şi facă insulina, atunci când este cazul. Mai bine zis, mai multă precauţie nu strică nimănui“, a completat dr. Manina Petre.
Şi pentru că luni, 24 mai, a doua zi de Rusalii, a fost o zi frumoasă, mulţi dintre făgărăşeni au petrecut la iarbă verde, cu mici şi bere. Aşa că medicii de la Urgenţe au avut de lucru şi în noapte de luni spre marţi.
(Alina ROMAN)
A devenit o regulă pentru români ca de sărbători să m