Includerea anumitor alimente in dieta ta te poate ajuta sa slabesti chiar daca acestea nu sunt unele foarte sarace in calorii. Un studiu realizat in cadrul Universitatii din Toronto a aratat ca femeile care tin regimuri stricte pentru a slabi isi cenzureaza atat de mult poftele culinare incat, la un moment dat, sfarsesc prin a manca in exces produsele de la care s-au abtinut atat de drastic.
De aceea, dupa cum arata allure.com, este mai important sa stii ce sa mananci si nu neaparat de la ce sa te abtii.
1. Alimentele bogate in proteine
Un studiu publicat in "The Journal of Nutrition" a demonstrat ca o dieta bazata mai mult pe proteine decat pe carbohidrati ajuta la o scadere mai rapida in greutate.
Astfel, femeile care au mancat 120 de grame de proteine in fiecare zi si au facut miscare in mod regulat au pierdut, in medie, aproape 10 kilograme in patru luni, cu 3 kilograme mai mult decat cele care au facut acelasi efort fizic, dar au consumat carbohidrati in locul proteinelor (acelasi numar de calorii). In plus, au pierdut mai multe kilograme de pe abdomen.
Proteine "bune" vs proteine "rele"
Explicatia consta in faptul ca proteinele sunt digerate mai greu decat carbohidratii si, in consecinta, pastreaza si senzatia de satietate pentru mai mult timp. Unei femei care are 63 de kilograme ii sunt suficiente 70 de grame de proteine pe zi.
De asemenea, important este ca aportul cel mai mare de proteine sa fie adus organismului pe parcursul zilei si nu seara. Un ou are, spre exemplu, 6 grame de proteine, iar o ceasca cu iaurt degresat are 12 grame.
Surse bune de proteine sunt: carnea de pui, de peste, vita si porc, fasolea, iaurtul.
2. Ouale
Voluntarii care au mancat oua dimineata in loc de o franzela, care avea acelasi numar de calorii, pe langa alte alimen