Un nou studiu realizat în SUA arată că mare parte dintre alimentele la conservă conţin bisfenol, periculos mai ales în cazul femeilor însărcinate şi copiilor. În cadrul studiului au fost recrutate 20 de persoane de pe întreg teritoriul SUA, acestea fiind rugate să pună la dispoziţia cercetătorilor conservele pe care le aveau în cămară, indiferent că era vorba despre fructe, legume, peşte, supă sau răcoritoare la cutie. Au fost luate mostre şi din magazinele locale. Analizele au arătat că bisfenolul se găseşte chiar şi în 92% dintre alimentele conservate, de regulă acesta fiind prezent în cantităţi precum 77,36 de părţi dintr-un miliard. În exemplul de faţă, fasolea verde la conservă a fost cea mai contaminată. Bisfenol s-a găsit chiar şi în cutiile de Coca Cola, e drept, în cantităţi mult mai mici. Cercetătorii au mai descoperit că bisfenolul găsit în conserve nu are nimic de-a face cu timpul care a trecut între cumpărarea conservei şi deschiderea acesteia, ceea ce înseamnă că produsele sunt contaminate din procesul de producţie. Bisfenolul este mai cu seamă periculos pentru gravide, bebeluşi şi copii, testele pe animale arătând că expunerea fătului la această substanţă creşte riscul de cancer, mai ales de prostată sau mamar, mai târziu în viaţă.
Autori: A.B.
Un nou studiu realizat în SUA arată că mare parte dintre alimentele la conservă conţin bisfenol, periculos mai ales în cazul femeilor însărcinate şi copiilor. În cadrul studiului au fost recrutate 20 de persoane de pe întreg teritoriul SUA, acestea fiind rugate să pună la dispoziţia cercetătorilor conservele pe care le aveau în cămară, indiferent că era vorba despre fructe, legume, peşte, supă sau răcoritoare la cutie. Au fost luate mostre şi din magazinele locale. Analizele au arătat că bisfenolul se găseşte chiar şi în 92% dintre alimentele conservate, de regulă acesta