Internaţionalele de tenis ale Franţei au început la Paris. Turneul de mare slam va dura două săptămâni. Primăvara sportivo-mondenă a francezilor se împarte an de an în două : mai întâi, festivalul filmului de la Cannes şi deîndată ce se strânge covorul roşu de pe croazetă se lansează turneul de la Roland Garros. Vasile Damian prezintă atmosfera de la Roland Garros.
Internaţionalele de tenis ale Franţei au început la Paris. Turneul de mare slam va dura două săptămâni. Vasile Damian (audio) prezintă atmosfera de la Roland Garros.
Primăvara sportivo-mondenă a francezilor se împarte an de an în două : mai întâi, festivalul filmului de la Cannes şi deîndată ce se strânge covorul roşu de pe croazetă se lansează turneul de la Roland Garros.
O primă învingătoare a acestei succesiuni de evenimente mediatice este fireşte televziunea.
Apoi, starurile diverse care se perindă pe ici-colo. Aici, adică în arena de tenis pariziană, celebrităţile nu-şi au însă locul decât pe terenul central. Nici urmă de actor, cântăreaţă sau manechin pe vreun teren adiacent, oricât de mare ar fi el. Nu, dacă vrei să vezi şi să fii văzut în tribunele stadionului Philippe Chatrier, trebuie să te găseşti, fireşte, într-o lojă, a ta sau a unui prieten sus-pus ori în cel mai rău caz, în tribuna prezidenţială. Terenul central de la Paris este uneori şi locul în care au loc mini-evenimente "people", acolo unde se oficializează public legături ascunse până atunci.
Pentru a fi remarcat şi a nu te face de baftă, contrar marilor turnee americane sau australiene - mă gândesc la Flushing Meadows sau Melbourne - Roland Garros, ca de altfel şi britanicul Wimbledon rămâne un turneu foarte, foarte conservator pe plan stilistic. Dacă în America sau Australia te poţi duce la meciuri în şlapi, short sau bermude, la Paris rişti să te faci de râs sau în orice caz să te simţi prost. Pălăria a