Cinci studenţi de la Politehnica din București sunt „tăticii“ unui robot campion la sumo. I se spune Almighty, adică „Atotputernicul“.E cel mai bun dintre roboţii luptători de sumo după ce i-a bătut măr pe „Brutus“, pe „Olandezul Zburător“ şi pe „Megan Fox“.
Cerculeţul galben din tablă vopsită care-i stă deasupra capului îţi sugerează că ai de-a face cu un sfânt. La fel şi aripile din vată înţepenite de o parte şi de alta a coroanei.
„Carcasa am făcut-o dintr-o bucată de tablă pe care am găsit-o în atelierul tatei", povesteşte Silviu Drăguş, student în anul III la Automatică de la Universitatea Politehnică din Bucureşti şi unul dintre cei cinci „părinţi" ai robotului botezat „Atotputernicul". Forma trapezoidală a maşinăriei se sprijină pe patru roţi. „Pentru a obţine o mobilitate mai mare roţile sunt cu silicon. În acest fel robotul alunecă mai uşor şi nu face zgomot", explică Silviu.
„Sfântul",versiunea a doua
Cu toate că e mic şi îndesat, când e pus pe podea, robotul are o viteză de invidiat şi îşi caută adversarii. „Este de fapt a doua versiune a unui robot. La faza pe universitate a concursului, am participat cu un alt „Atotputernic".
Acesta avea o carcasă mai mare şi era mai greu. Din acest motiv ne-am clasat pe locul patru", afirmă Miron Mihai, student în anul III la Electronică.
Miron este singurul din echipă care a participat la un astfel de concurs. „Anul trecut am avut un robot care ştia să joace fotbal. Dar, pentru că nu avea suficientă mobilitate m-am trezit cu el că rămâne nemişcat în ring", a povestit tânărul.
Îmboldiţi de dorinţa de dorinţa de a câştiga, studenţii de 23 de ani l-au îmbunătăţit pe Almighty astfel încât acesta a devenit mult mai uşor. Atât de uşor încât poate fi ţinut într-o mână. Chiar dacă sarcinile pentru construirea robotului au fost împărţite, construirea lui a avut loc în laborator. Mihai s-