La doi ani dupa demararea procesului de fuziune dintre Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia, preluate in 2007 si 2008 de catre grupul francez Groupama, departamentul de resurse umane al structurii nou create se apropie de finalul proceselor de sincronizare a politicilor şi sistemelor de resurse umane si a culturilor organizationale ale companiilor.
"In 2010 am demarat actiuni de eficientizare a proceselor de business prin remodelarea lor in strasa conexiune cu posibilitatile de automatizare aparute ca urmare a introducerii unui nou sistem informatic, mai performant. Acest proiect va fi insotit de o redefinire a rolurilor si continutului functiunilor de suport, in special la nivel regional si de o redimensionare a numarului de angajati in aceste functiuni de suport.
De asemenea am implementat un nou soft de salarizare. [..] Am schimbat modalitatea de remunerare a angajatilor din structura de vanzari, un process dificil, pentru ca jumatate din echipa era obisnuita sa mizeze pe salariu fix”, sustine Monica Marchis (foto), 48 de ani, director de resurse umane al Groupama Asigurari si fost director de resurse umane la BT Asigurari.
Insa, pana a ajunge in punctul de a lua decizii care vizeaza detalii ale functionarii proceselor de resurse umane, timp de trei ani *Marchis a gestionat pin paralel schimbarile survenite atat la nivelul politicilor si al sistemului de resurse umane cat si in structura organizationala, a gestionarii de personal si a culturii organizationale. *Sub aceeasi umbrela trebuiau sa coexiste si sa colaboreze 1.504 angajati ai BT Asigurari, cu sediul central in Cluj, 304 angajati ai OTP Garancia, cu sediul in Pitesti si alti 1150 de angajati ai Asiban, locati in Bucuresti.
"Am lucrat in paralel pe trei directii de schimbare - la nivelul politicii de resurse umane, la nivelul structurii organizationale si a staffing-ului si la n