Analizele de laborator au arătat că bisphenolul, substanţă chimică emanată de conserve, se găseşte în 92 la sută dintre alimentele la borcan. Alimentele conservate ne pun sănătatea în pericol, din cauza conţinutului ridicat de sare, conservanţi şi coloranţi, atrag atenţia medicii nutriţionişti.
Specialiştii de la National Workgroup for Safe Markets din Statele Unite ale Americii susţin că o mare parte dintre alimentele la borcan au un conţinut ridicat de bisphenol, substanţă chimică emanată de conserve, extrem de periculos pentru femeile însărcinate şi copii, relatează EmaxHealth.com, citat de Mediafax.
Pentru a ajunge la această concluzie, experţii au rugat un grup de voluntari de pe întregul teritoriul al SUA să pună la dispoziţie conservele pe care le aveau în cămară, indiferent că era vorba despre fructe, legume, peşte, supă sau răcoritoare la cutie.
Analizele de laborator au arătat că bisphenolul, substanţă chimică emanată de conserve, se găseşte în 92 la sută dintre alimentele la borcan. Alimentele conservate ne pun sănătatea în pericol, din cauza conţinutului ridicat de sare, conservanţi şi coloranţi, atrag atenţia medicii nutriţionişti.
Specialiştii de la National Workgroup for Safe Markets din Statele Unite ale Americii susţin că o mare parte dintre alimentele la borcan au un conţinut ridicat de bisphenol, substanţă chimică emanată de conserve, extrem de periculos pentru femeile însărcinate şi copii, relatează EmaxHealth.com, citat de Mediafax.
Pentru a ajunge la această concluzie, experţii au rugat un grup de voluntari de pe întregul teritoriul al SUA să pună la dispoziţie conservele pe care le aveau în cămară, indiferent că era vorba despre fructe, legume, peşte, supă sau răcoritoare la cutie.