Piaţa construcţiilor continuă să scadă, iar în acest an investiţiile în acest sector nu mai reprezintă o prioritate nici pentru mediul privat nici pentru stat, care a limitat alocarea fondurilor doar pentru proiectele "absolut necesare", potrivit Patronatului Societăţilor din Construcţii (PSC). "E clar că în acest an construcţiile nu sunt o prioritate. (...) Investiţiile nu mai reprezintă o prioritate în domeniul privat, iar statul se limitează la cele absolut necesare", a de
Piaţa construcţiilor continuă să scadă, iar în acest an investiţiile în acest sector nu mai reprezintă o prioritate nici pentru mediul privat nici pentru stat, care a limitat alocarea fondurilor doar pentru proiectele "absolut necesare", potrivit Patronatului Societăţilor din Construcţii (PSC).
"E clar că în acest an construcţiile nu sunt o prioritate. (...) Investiţiile nu mai reprezintă o prioritate în domeniul privat, iar statul se limitează la cele absolut necesare", a declarat Cristian Erbaşu, preşedintele PSC şi acţionar la grupul Erbaşu, cu activităţi în principal în domeniul construcţiilor.
El a afirmat că în această perioadă dificilă pentru piaţa de profil patronii fac eforturi "să menţină companiile în viaţă", iar statul trebuie să evite creşterea impozitelor.
"Deşi în prima fază ar aduce mai mulţi bani la buget, o asemenea măsură ar conduce la falimente, la creşterea şomajului şi la scăderea puterii de cumpărare. Prin urmare, pe termen mediu vor scădea din nou încasările la buget, iar inflaţia crescută va aduce noi scumpiri, chiar şi în domeniul construcţiilor", a spus Erbaşu.
Pentru a se adapta, firmele de construcţii trebuie să-şi restrângă personalul şi să rentabilizeze producţia, să fie flexibile şi să-şi extindă portofoliul de activităţi, chiar în dauna scăderii profitului, potrivit sursei citate.
De lucru în străinătate
O altă opţi