Preţul petrolului a scăzut considerabil în această lună. Deşi dolarul american s-a apreciat semnificativ în ultima perioadă în raport cu majoritatea monedelor lumii, inclusiv leul, creşterea sa nu justifică-cel puţin deocamdată, scumpirea carburanţilor. Preţul petrolului poate creşte oricând, chiar şi în lipsa unor fundamente economice care să îl susţină, ca urmare a intereselor globale majore de pe această piaţă, informează un comunicat remis redacţiei.
"Toate privirile sunt îndreptate în prezent asupra Europei, guvernele lumii şi analiştii fiind îngrijoraţi de criza deficitelor bugetare, măsurile care se iau în Europa şi posibilele lor efecte în ceea ce priveşte relansarea economiei mondiale. Preţul petrolului a scăzut în ultima perioadă, pe fondul îngrijorării globale privind urmările negative ale crizei din Grecia asupra stabilităţii monedei europene şi implicaţiilor în ceea ce priveşte relansarea economiei mondiale. Preţul petrolului a scăzut semnificativ în luna mai şi a început săptămâna în curs cu o mişcare în acelaşi sens descendent. Deşi dolarul american- moneda în care se exprimă preţul de referinţă al petrolului- s-a apreciat considerabil în raport cu Leul, creşterea acestuia nu justifică nici pe departe scumpirea carburanţilor în România", a afirmat Victor Safta, directorul sucursalei din România a X-Trade Brokers, cea mai mare casă de brokeraj din Europa Centrală şi de Est.
F. A. Preţul petrolului a scăzut considerabil în această lună. Deşi dolarul american s-a apreciat semnificativ în ultima perioadă în raport cu majoritatea monedelor lumii, inclusiv leul, creşterea sa nu justifică-cel puţin deocamdată, scumpirea carburanţilor. Preţul petrolului poate creşte oricând, chiar şi în lipsa unor fundamente economice care să îl susţină, ca urmare a intereselor globale majore de pe această piaţă, informează un comunicat remis redacţiei.
"Toat