Pe lângă salariile extrem de motivante pe care la primesc directorii unităţilor de învăţământ, puşi să gestioneze banii şcolilor, unii dintre ei au şansa să bage adânc mâna în visteria şcolii, fără ca nimeni să îi tragă la răspundere. Săptămâna trecută, la conducerea Liceului de Informatică „Ştefan Odobleja“ din Craiova a fost repusă în funcţie o directoare acuzată că ar fi efectuat licitaţii „fantomă“.
Liceul de Informatică „Ştefan Odobleja“ din Craiova are, începând de săptămâna trecută, un nou manager. Marian Vlad a fost demis şi înlocuit cu Aurora Simon. Nimic ieşit din comun la prima vedere, însă când un director este demis pentru a fi înlocuit cu altul care, în urma unui audit, a adunat acuzaţii penale, situaţia nu este tocmai normală. În apărarea acestei directoare vine, de fapt, legea, care îi permite să îşi exercite funcţia de manager. Dacă până acum directorul era suspendat în cazul în care exista o plângere penală formulată împotriva sa, după 6 aprilie situaţia s-a schimbat, potrivit unei ordonanţe de urgenţă. Ordonanţa nr. 3567 spune clar că în prezent „contractul de manager educaţional se suspendă de drept în cazul în care împotriva managerului educaţional a fost formulată plângere penală de către organele ierarhic superioare sau a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcţia deţinută până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti“.
Primăria Craiova a găsit nereguli
Pe 14 ianuarie 2010, Primăria Craiova a efectuat un control la Liceul de Informatică „Ştefan Odobleja“, în urma plângerii depuse de Marian Vlad. Concluziile Comisiei de audit din cadrul Primăriei Craiova au scos la iveală probleme grave: „Procesul de achiziţii publice de lucrări de reparaţii s-a desfăşurat incorect, în sensul că atribuirea contractelor de lucrări de reparaţii nu a respectat procedura stabilită de OUG nr. 34/2006