Veniturile din operaţiuni de investment banking în Europa de Vest au scăzut cu 17% în primele patru luni ale anului, la 5,9 miliarde de euro, companiile renunţând la emisiunile de titluri şi obligaţiuni şi amânând planurile de fuziune în contextul crizei din Grecia, transmite Bloomberg. Activităţile de consiliere pentru fuziuni, respectiv vânzare de obligaţiuni şi titluri, au generat venituri de aproape şase miliarde de euro în Europa de Vest în ianuarie-aprilie, minimul ult
Veniturile din operaţiuni de investment banking în Europa de Vest au scăzut cu 17% în primele patru luni ale anului, la 5,9 miliarde de euro, companiile renunţând la emisiunile de titluri şi obligaţiuni şi amânând planurile de fuziune în contextul crizei din Grecia, transmite Bloomberg.
Activităţile de consiliere pentru fuziuni, respectiv vânzare de obligaţiuni şi titluri, au generat venituri de aproape şase miliarde de euro în Europa de Vest în ianuarie-aprilie, minimul ultimilor şase ani, potrivit datelor firmei americane de cercetare Freeman & Co.
"Companiile au fost împiedicate de la accesarea pieţelor din cauza volatilităţii şi incertitudinilor cauzate de temerile privind datoriile statelor", a afirmat Ivor Dunbar, şef al diviziei global capital markets a Deutsche Bank.
Declinul veniturilor în Europa contrastează cu o creştere de 53% în Statele Unite şi o majorare de 68% în Asia, potrivit Freeman.
Criza datoriilor publice, care a determinat statele din zona euro să anunţe un program financiar de 750 de miliarde de euro pentru ţările europene cu probleme, a redus încrederea în rândul companiilor europene.
"Nu vom vedea o tendinţă de normalizare a pieţei fuziunilor şi achiziţiilor, respectiv nivelurilor de finanţare de pe pieţele de capital, până nu va exista claritate privind amploarea problemelor care afectează zona euro", a afirmat Paulo Pereira, partene