Tânărul şi-a dorit să studieze acordeonul, dar a ajuns să cânte la oboi. În prezent, face parte din orchestra Filarmonicii „Mihail Jora“ din Bacău.
Prima dată când a suflat la oboi a fost în clasa V-a, la cursurile pe care le frecventa la Liceul „Octav Băncilă“ din Iaşi. „Părinţii mei şi-au dorit ca eu să învăţ să stăpânesc acordeonul, însă nu a fost aşa. Profesorul Ilie Gorovei a ştiut cum să mă facă să iubesc oboiul şi m-a motivat mereu să studiez pentru a deveni cât mai bun“, îşi aduce aminte Nicuşor. Eforturile lui au fost recompensate şi, încă din clasa VII-a, tânărul a primit numeroase diplome şi premii la concursurile de muzică organizate la nivel naţional.
„Mi-a făcut plăcere să merg la competiţii, iar premiile obţinute mă încurajau să îmi fac o carieră ca instrumentist. Spre finalul liceului, am ales să devin şi tenor în corul ortodox Credo, dirijat de Lazăr Stanciu, dar şi în corul evreiesc. Am cântat şi la Mitropolia din Iaşi. Am renunţat însă după terminarea facultăţii“, a precizat artistul.
După liceu, Nicuşor Mărdărescu a intrat la Facultatea de Interpretare Muzicală din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu“ din Iaşi. În anii studenţiei a susţinut concerte la Palatul Culturii, la Filarmonica şi Opera Naţională Română din Iaşi, dar şi la Filarmonica din Botoşani.
A cântat la Botoşani şi la Bacău
S-a perfecţionat prin intermediul cursurilor susţinute de profesori de la Universitatea din Koln, Germania, Academia de Muzică „Gheorghe Dima“, din Cluj-Napoca, de la Orchestra Naţională, din Franţa, dar şi de la instituţiile de cultură din Bucureşti. După terminarea facultăţii a primit un post la Filarmonica din Botoşani. A lucrat timp de doi ani, după care a venit în Bacău.
Alături de colegii de la Filarmonica „Mihail Jora“ a avut şansa de a merge în turnee în toată lumea. „Am cântat alături de o