Face parte din formaţia Maestro Rom cu care participă la spectacole încântându-i pe francezi şi târgujieni cu măiestria sa la ţambal.
Ce îi place:
Muzica. Adoră fotbalul, fiind un suporter înrăit al echipei Steaua. Suferă atunci când jucătorii echipei preferate pierd vreun meci de fotbal. Este pasionat de Formula 1 şi de tenis de masă. Este credincios şi se simte bine când vizitează mănăstiri.
Ce nu-i place:
Nedreptatea şi duşmănia. Îl întristează să vadă că reprezentanţii Consiliului Judeţean nu promovează, cât ar trebui, cultura şi muzica. „Aş dori să aduc artişti din străinătate şi să organizez un festival de muzică ţigănească cu influenţe de jazz, însă nu sunt sprijinit de instituţiile din Gorj.“
Care este cel mai mare vis?
Este pe cale să se împlinească. Viitoarea soţie îmi va dărui un copil, lucru care mă face foarte fericit.
Cânţi la nunţi şi botezuri?
Da, când am venit la Târgu-Jiu l-am cunoscut pe maestrul Aurel Blondea, cu care merg la nunţi şi botezuri atunci când nu am spectacole cu Ansamblul Artistic Maria Lătăreţu. Tot el îmi va fi naş la nuntă.
A moştenit pasiunea pentru muzică de la tatăl său care a fost violonistul celebrului Ansamblu Artistic „Ciocârlia“ din Bucureşti. Fabian, numele său de scenă, povesteşte că, la vârsta de 4 ani, tatăl său l-a învăţat să cânte la vioară. „Alţii se jucau în nisip sau învăţau să pronunţe corect. La şase ani am avut un ghinion şi nu am putut să continui să cânt la vioară. Eram la joacă şi mi-a căzut un calorifer pe deget. Am stat un an de zile prin spitale pentru ca medicii să-mi refacă degetul“, spune instrumentistul.
A luat lecţii de la maeştri
La vârsta de şapte ani îi plăcea să-l asculte pe „zeul ţambalului“, aşa cum a fost supranumit Toni Iordache . Sunetele vrăjite ale ţambalului l-au fascinat imediat pe