Branul şi-a mai trecut în palmares un chiolhan cu mici şi bere, cu ocazia înfrăţirii localităţilor cu numele Sohodol, de pe cuprinsul ţării. Înfrăţirea a fost tema din acest an a Festivalului culinar „Un` te duci tu mielule?” şi s-a manifestat atât cultural, cât şi gastronomic, de Rusalii. Scopul evenimentului: înfrăţirea celor 7 localităţi Sohodol şi stabilirea unei sărbători comune - „Drumul Crucii”
Dacă sâmbătă patru restaurante s-au întrecut în măiestrie, duminică a ieşit soarele şi lumea s-a strâns la mici şi bere pe Platoul Inimii Reginei Maria. În timp ce grupurile folclorice din localităţile înfrăţite se desfăşurau pe scenă, producătorii de carne şi brânză încercau să-şi vândă marfa. Majoritatea turiştilor au ales însă să-şi potolească foamea, având de ales în special produse la grătar. Mititelul de Bran costa aici 2,5 lei, cu 1 leu în plus faţă de preţul „de referinţă” cu care ne-am obişnuit. Nici la restaurant nu costă atât de mult, însă ca turist, cum nu vii în fiecare săptămână la Bran, probabil că merită. Alternativa la micii de Bran erau cei „de Poiana Mărului”, care costau 1,5 lei. Deşi la prima vedere pare decent, pâinea, care întotdeauna era inclusă în preţ, se achiziţiona separat – 4 felii la preţ de o pâine. Investiţia pare să merite – din patru mititei pe care i-am încercat, doi erau „grăbiţi” pe grătar, aşa că au ajuns ospăţ pentru câinii comunitari.
Sătui de grătar, am încercat şi un stufat de viţel, servit în farfurii de poliestiren, ca la fast-food. Costa tot ca la restaurant – 12 lei porţia, însă includea şi salată de varză, şi mămăligă. „E natural, mamă. Am tăiat viţelul din grajd. Plus că ne mai costă şi tacâmurile”, ne explică bucătăreasa de ce-i aşa de „accizată” porţia de ostropel. Tacâmurile erau şi ele de plastic. Nu mai avea rost să ne întrebăm dacă ne dă un bon, pentru că nu avea casă de marcat. De altfel, niciunul dintr