“Toți fură. Eu am văzut, zona achiziţiilor publice este aptă pentru corupţie. Din 2005 o spun. Îmi eşti prieten, îţi dau un contract şi plătim de zece ori, de o sută de ori mai mult faţă de preţul pieţei. De la PSD nu am nicio aşteptare. Așteptarea mea a fost de la PD-L. De asta pentru mine e foarte grav ceea ce se întâmplă cu PDL. Constat că procedează absolut la fel ca toţi ceilalţi”, a declarat aseară, Monica Macovei la B1TV.
E o acuzație directă, fără niciun echivoc, care, în mod logic, ar trebui să fie urmată de o invitație și un interviu la DNA pentru a-i nominaliza pe care își bagă mâna până la umăr și dincolo de el în bugetul public. La fel cum o invitație la DNA ar trebui să primească, tot pentru niște lămuri și Elena Udrea, pentru a explica motivele inițiativei de desființare a Companiei Naționale de Investiții (CNI). Pentru că restructurarea intituției, la care a numit ca șefă o prietenă, și trecerea atribuțiilor CNI în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, în urma dezvăluirilor din presă din ultima perioadă, seamănă al naibii de mult cu o acțiune de spălare a urmelor.
A nu se înțelege cumva că asta ar însemna punerea sub acuzare a celor două doamne. Dar, e evident că declarațiile și acțiunile lor se bazează pe fapte și nume. Iar DNA are are obligația să afle la cine se referă Monica Macovei atunci când afirmă că ”toți fură” ori care sunt motivele reale pentru care Elena Udrea dorește desființarea CNI.
Altfel, situațiile în care se găsesc cele două doamne sunt diferite. Pentru Monica Macovei sunt constatări făcute de pe margine, în timp ce Elena Udrea e ”în miezul lucrurilor”. Dar și în cazul Monicăi Macovei, dacă are cunoștință de fapte și acțiuni concrete de corupție, are obligația de a le dezvălui procurorilor. Pentru că astfel poate fi acuzată, la rândul ei, de complicitate morală. Iar ca fost avocat și minist