Depozitarea corectă a cafelei garantează că aceasta îşi va păstra mirosul îmbietor şi gustul deosebit. Dacă sunteţi băutor de cafea şi dimineaţa apreciaţi o ceaşcă de licoare dătătoare de energie, trebuie neapărat să ştiţi cum să păstraţi boabele de cafea în cele mai bune condiţii.
Boabele de cafea prăjite au tendinţa de a-şi pierde mirosul şi gustul dacă sunt expuse factorilor de mediu pentru o perioadă prea lungă de timp. Aerul şi umiditatea din atmosferă schimbă foarte repede calitatea cafelei, de aceea este foarte important să ştiţi cum să păstraţi cafeaua proaspătă mult timp, lucru care nu este extraordinar de dificil. Atunci când vă gândiţi cum să reuşiţi în acest demers, trebuie să ţineţi cont de anumite condiţii care afectează aroma şi prospeţimea cafelei, ca, de exemplu, căldura, luminozitatea şi umiditatea. Pentru a se menţine proaspătă şi aromată mult timp, cafeaua trebuie depozitată în forma sa naturală, adică boabe, şi de aceea este recomandat să măcinaţi zilnic doar atâta cafea câtă aveţi nevoie pentru a prepara licoarea.
Ce fel de cafea cumpăraţi?
În mod ideal, ar trebui să cumpăraţi boabe de cafea neprăjite, pentru că acestea pot fi depozitate mai mult timp fără a-şi pierde calităţile. Dacă totuşi nu vreţi să vă complicaţi prăjind boabele de fiecare dată când aveţi nevoie să preparaţi o cafea, cumpăraţi de la magazin boabe de cafea gata prăjte, însă ar fi bine să vă asiguraţi că au fost prăjite de curând. În cazul în care nu sunteţi sigur de originea şi „vârsta“ boabelor de cafea pe care vi le oferă vânzătoarea de la magazin, optaţi pentru a cumpăra un pachet de cafea boabe vidat.
Indiferent de felul cafelei pe care o cumpăraţi, abţineţi-vă de la a cere vânzătorului să vă macine boabele la magazin, întrucât cafeaua măcinată îşi pierde mai repede proprietăţile decât cafeaua boabe şi există riscul ca aceasta să nu m