Primăriile clujene au solicitat finanţare, prin Fondul de Dezvoltare Rurală, pentru nu mai puţin de 55 de proiecte de infrastructură.
Deşi, la nivelul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) Cluj, aproape toate au fost declarate eligibile, la Bucureşti doar 18 au fost validate.
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe (foto), contestă modul în care s-au acordat punctajele la Bucureşti şi cere demisia celor vinovaţi. Alin Tişe a cerut ieri demisia şefului APDRP de la Bucureşti, instituţie aflată în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. “Consider că, prin decizia acestei agenţii, interesul judeţului Cluj e foarte grav afectat. Este inadmisibil ca din 45 de proiecte declarate eligibile la nivelul APDRP Cluj, doar pentru 18 să decidă finanţare de către APDRP Bucureşti. în calitate de preşedinte al CJ Cluj, protestez în mod public, solicitând totodată demisia sau destituirea de către ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a directorului general al APDRP, Gavril Vădan, având în vedere interpretarea abuziv-subiectivă a dosarelor promovate de către judeţul Cluj”, a declarat ieri Tişe. Preşedintele CJ a precizat că şeful APDRP nu s-a folosit de criterii clare de evaluare şi că, pe parcursul derulării procedurii, a şi modificat aceste criterii. “Criteriul cu privire la stabilirea gradului de sărăcie al comunităţilor a fost modificat, ceea ce este de neacceptat”, a spus Tişe. Acesta a mai adăugat că este extrem de nemulţumit, mai ales pentru că primarii clujeni au investit bani foarte mulţi în documentaţii, studii de fezabilitate, proiecte urbanistice etc. “Toţi primarii au făcut contestaţii, iar, împreună cu ei, şi CJ cere ca toate dosarele să fie reevaluate”, a afirmat Tişe. El l-a acuzat şi pe şeful APDRP Satu Mare, Sorin Radu, care ar fi, la rândul său, implicat în modul deficitar în care s-au