Fratii Adrian si Dragos Paval din Bacau vor sa duca reteaua Dedeman la afaceri de 1.230 mil. lei (290 mil. euro) in acest an, fata de 1.067 mil. lei (252 mil. euro) in 2009, ceea ce ar propulsa pentru prima data o companie cu capital romanesc pe prima pozitie in retailul de bricolaj.
La varful pietei de distributie a materialelor de constructii, estimata la peste 2 mld. euro, se afla o alta companie romaneasca, Arabesque, controlata de Cezar Rapotan. Rapotan a testat si retailul de bricolaj cu franciza Mr. Bricolage, insa pana acum nu a reusit sa se impuna pe o piata pe care investitorii straini detin o cota de peste 70%.
Revansa antreprenorilor romani in segmentul de bricolaj ar putea fi insa in acest an devansarea retelei Praktiker de catre Dedeman, in conditiile in care anul trecut germanii s-au mentinut pe prima pozitie in clasament raportand afaceri de 257 mil. euro, iar pentru 2010 nu au anuntat niciun proiect de extindere. Mai mult, din cursa pentru primul loc pe piata a iesit in 2009 compania franceza Bricostore, dupa un declin al afacerilor de 27% fata de 2008, pana la 178 mil. euro.
Compania detinuta de fratii Paval va deschide la finele acestei saptamani un magazin la Arad, a treia unitate finalizata in 2010. Reteaua si-a bugetat investitii de 180 mil. lei (42 mil. euro) in 4 proiecte noi in acest an.
"Tinta noastra este sa ajungem la o acoperire completa a tarii cat mai rapid, si nu prima pozitie pe piata. Avem rezerve suficiente pentru investitii, astfel incat expansiunea sa nu ne afecteze lichiditatile sau gradul de indatorare al companiei", a comentat Dragos Paval, coproprietarul Dedeman.
Fratii Adrian si Dragos Paval din Bacau vor sa duca reteaua Dedeman la afaceri de 1.230 mil. lei (290 mil. euro) in acest an, fata de 1.067 mil. lei (252 mil. euro) in 2009, ceea ce ar propulsa pentru prima data o companie cu capital roma