Vlădescu a recunoscut ieri că majorarea taxelor ar fi luat de la sectorul privat din puţinele resurse pe care le mai are
Ovidiu Nicolescu: Întreprinzătorii sunt cheia relansării economice, dar Guvernul le pune beţe în roate
Florea Pârvu: Urgenţele sunt neimpozitarea profitului reinvestit şi reducerea fiscalităţii pe forţa de muncă
România nu are în prezent suficient de mulţi oameni bogaţi pentru a putea da la toţi săracii şi tocmai de aceea a redistribui acum ceea ce avem ar fi o eroare pe termen scurt, mediu şi lung, a declarat ieri ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu. "Am fost întrebat de ce nu am luat de la bogaţi pentru a da la săraci. În primul rând n-avem atâţi bogaţi ca să dăm la toţi săracii pe care îi avem. România nu este deci suficient de bogată pentru a oferi cetăţenilor români viaţa pe care Europa ar dori să le-o ofere şi pe care noi le-o dorim", a spus Vlădescu, în cadrul Forumului Financiar 2010.
Potrivit acestuia, "dacă le vom lăsa oamenilor care au această capacitate resursele necesare, le vom da şanse şi celorlalţi. Bogăţia trebuie creată, iar bogăţia o creează cei cu iniţiative. Trebuie să lăsăm deci suficiente resurse părţii active a societăţii româneşti pentru a lăsa speranţa ca România să crească", a atras atenţia ministrul Finanţelor.
Această declaraţie vine după ce directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a afirmat săptămâna trecută că FMI a propus Guvernului majorarea impozitelor, în special pentru cei mai bogaţi, însă autorităţile din România au luat decizia tăierii salariilor funcţionarilor.
În aceste condiţii, Vlădescu a adăugat că, în vremurile actuale, măsurile obişnuite, precum creşterea unor taxe, nu mai sunt suficiente. "Singura resursă pe care România poate să o aibă este resursa umană. Aceşti oameni încercăm noi să-i ajutăm în acest moment (...) Cred că facem ce trebuie pentru